fbpx

Ripsipidennyksistä saa luonnollisenkin näköiset

Ripsipidennykset ovat pitäneet suosionsa jo pitkään. Osalle ne tarkoittavat helpotusta jokapäiväiseen meikkirutiiniin ja toisilla ne näyttävöittävät ilmettä erityistilaisuuksiin kuten häihin ja matkoille. Ripsipidennyksistä saa luonnollisenkin näköiset.

1. Kaikki tyylit eivät sovi kaikille

Iltalehden julkaisemassa jutussa muistutetaan, että ripsiä tehdään erilaisilla tekniikoilla ja niitä löytyy erilaisissa pituuksissa ja kaarevuuksissa. Hyvin luonnollista tyyliä suosivakin löytää oman lookinsa, kunhan tietää, mitä pyytää.

– Jos ei ota asioista selvää, saattaa saada sellaiset viuhkat silmiin, joita ei todellakaan toivonut. Eräällä ripsien tekijällä on käynyt monia asiakkaita, jotka eivät edes tienneet, että heille oli aiemmin laitettu volyymiripsiä. Ennen ripsipidennysten laittamista tulisi päättää, haluaako klassiset ripset vai volyymiripset.

Volyymiripset ovat klassisia pidennyksiä näyttävämmät. Tavallisissa pidennyksissä omaan ripseen liimataan yksi pidennysripsi, kun taas volyymiripsitekniikalla yhteen ripseen voidaan lisätä kolmesta viiteenkin pidennystä (kuitua).

– Kannattaa miettiä etukäteen ripsien pituutta ja sitä, kuinka luonnolliset ripset haluaa. Omien ripsien pituiset pidennyksetkin ovat jo selvästi näyttävämmän kuin omat ripset. Ennen ensimmäistä kertaa kannattaa siis tehdä taustatutkimusta, katsoa kuvia netistä ja ottaa vaikka joku esimerkkikuva mukaan ensimmäiselle käynnille, Iltalehden juttu kehottaa.

Pituuden lisäksi ripsipidennysten ulkonäköön vaikuttaa kuidun kaarevuus. Valittuun kaarevuuteen vaikuttaa Iltalehden mukaan myös jonkin verran omien ripsien kaarevuusaste.

– Jos omat ripset ovat todella suorat, ei kannata valita kovin kaarevia pidennyksiä. Vanhemmille ihmisille suositellaan yleisesti suoraa mallia, sillä luomet ovat usein raskaat.

Myös silmälasien käyttämisellä on merkitystä.

– Jos käyttää silmälaseja, ei kannata ottaa kovin pitkiä ripsiä, ja silloin kaarevammat ovat paremmat.

2. Tekijällä on väliä

Klassiset Ripsipidennykset Kauneushoitola BellaHelena Oulu Finland Klassiset yksikuitukuva 750x500

– Kannattaa valita tekijä huolella. Jos tekijä ei ymmärrä edes kysyä, haluaako asiakas klassiset ripset vai volyymiripset, ei voi olettaa, että lopputulos olisi muutenkaan kovin hyvä.

Iltalehti kirjoittaa, että vallalla on yleinen käsitys, jonka mukaan ripsipidennykset vahingoittavat omia ripsiä. Näin ei kuitenkaan ripsiasiantuntijan mukaan ole, jos valitsee hyvän tekijän.

– Eräs asiakas on käynyt ripsipidennyksissä seitsemän vuotta putkeen, eivätkä omat ripset ole millään lailla haurastuneet. Toisen asiakkaan ripsiä vahingoittaa ripsien jatkuva taivuttaminen ja hän tulee välillä korjaamaan tilanteen laitattamalla pidennykset. Silloin omat ripset saavat levätä taivuttamiselta ja kasvavat hienosti takaisin, asiantuntija kertaa kokemuksiaan.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että hyvä tekijä sanoo myös suoraan, jos näyttää siltä, että tauko pidennyksistä tulisi tarpeeseen.

Usein omat ripset näyttävät haurastuneilta ja ohuilta pidennysten jälkeen yksinkertaisesti siitä syystä, että silmä on tottunut paksumpiin ja tummempiin ripsiin.

3. Ripsien puhdistaminen on tärkeää

000-klassiset-ripsipidennykset-kauneushoitola-bellahelena-oulu-tuuheammaksi-yksi-kuitu-kerrallaan-750x500

Ripset täytyy pitää kuivana niiden laittamisen jälkeen vuorokaudesta kahteen vuorokauteen.

– Sen jälkeen niiden puhdistaminen on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää. Monet ripsiteknikot antavat edelleen ohjeen, jonka mukaan ripsiä tulisi kastella mahdollisimman vähän, mutta kyllä niitä oikeasti pitää puhdistaa. Erityisesti, jos käyttää meikkiä tai jos silmät rähmivät paljon.

Ripsiasiantuntija kehottaa puhdistuksessa kuitenkin varovaisuuteen.

– Usein ripsiteknikolta voi myös ostaa ripsille tarkoitettuja puhdistusaineita. Öljypohjaisia tuotteita ei saa käyttää.

 4. Liimalle voi allergisoitua

Kauneushoitola BellaHelena LashLovers Volyme PostCard 2016 Oulu Finland

Ripsipidennysliimalle voi allergisoitua jatkuvan altistumisen seurauksena tai sitten liima voi aiheuttaa allergiareaktion heti. Kovin yleistä allergia ei ripsiasiantuntijan mukaan kuitenkaan ole.

– Jos asiakas tietää olevansa erityisen herkkä ja allerginen monille asioille, kannattaa tehdä ihotesti. Siinä pieni tippa liimaa laitetaan kyynärtaipeeseen muutama päivä ennen mahdollisia ripsipidennyksiä.

Liima-allergia saa silmät kutisemaan, eikä pidennysten käyttäminen jatkossa enää useinkaan onnistu.

5. Ripsiä ei kannata poistaa itse

Ripsipidennykset putoavat ripsistä ajallaan, mutta näyttävät harventuessaan epäsiisteiltä. Pidennysten nyppiminen pois taas voi vahingoittaa omia ripsiä.

– Ellet aio huollattaa ripsiä kuntoon, suosittelen poistattamaan ne ripsiteknikolla.

 

Jutun alkuperöinen julkaisija Iltalehti | Kauneus | Irene Naakka: 5 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen ripsipidennysten ottamista

Jutun uudelleen julkaisija: BellaHelena Beauty News | Markku Tauriainen 

author avatar
HelenaTauriainen CEO, Founder
Founder, CEO, Beautician

Tule BellaHelenan mukavaan tiimiin

 

Tarvitsemme lisää osaavia käsiä, joten voimme tarjota töitä kosmetologin perustutkinnon haltijalle koeajan jälkeen. Etsimme kosmetologia kasvohoitojen ja volyymi-ripsipidennysten tekijäksi.

Tulevaisuudessa sinulla on mahdollisuus erikoistua iColor microshading/-blading kestokulmiin (luomiin), uuteen Dermia Solution mikroneulaushoitoihin tai täyteainehoitoihin (edellyttää sairaanhoitajan tutkintoa). Tuemme työntekijän osaamista ja kehittymistä.

BellaHelena on 2012 perustettu, hyvin toimiva kauneushoitola. Teemme hoitoja Oulun kaupungintalon vieressä viihtyisissä tiloissa. Jos olet motivoitunut ja aidosti kiinnostunut kauneusalasta tässä on sinulle unelmapaikka tarjolla. Otamme uusia työntekijöitä harkiten.

Ota rohkeasti yhteyttä. Suorittamme haastattelun ja järjestämme työnäyttöllesi ajan.

8 + 3 =